home
overons
diensten
contact
cases
actualiteiten

Actualiteiten

 

 'How doing it all gets nothing done', luidt de veelbetekenende titel van recent onderzoek door de Amerikaanse auteur en business coach Dave Crenshaw.

Het valt steeds vaker op dat we ons laten verleiden door de waan van de dag. Collega's die even binnenlopen, een telefoontje dat niet belangrijk is maar toch snel wordt opgepakt waarna wij ons afvragen waar wij ook al weer mee bezig waren?

Het valt steeds vaker op dat cliënten met heel veel taken in hun hoofd rondlopen. Als ik ze vraag wat hun doelen zijn, wordt het even stil. Daarna volgt er een waslijst aan zaken die zij voor een bepaalde tijd geregeld willen hebben.

Weten wat nu echt gedaan moet worden en je daar op richten, dáár gaat het om. Daar gaan vaak een paar pittige vragen aan vooraf. Wat drijft u eigenlijk in deze baan of opdracht? Wat was ook al weer uw missie? En waarom heeft u zich aan deze organisatie verbonden? 

Eenmaal in deze flow laat u zich een stuk minder gemakkelijk afleiden door alles wat er onderweg voorbij komt. Durven kiezen voor een duidelijke koers en daar vervolgens aan vasthouden. Dat komt aan op wilskracht en volharding én het geeft voldoening. Dus reageer niet meteen op alle impulsen van de dag. Begin met het doel voor ogen en vraag u zelf aan het einde van de dag: Ben ik vandaag dichter bij mijn doel gekomen?

www.davecrenshaw.com